Založ si blog

Zrkadlá

Pri písaní môjho prvého blogu sa chcem vyhnúť klišé frázam a prázdnym vetám no na margo udalostí posledných dní mi hlavou často beží myšlienka o spomalení, upokojení sa a hľadaní hlbšieho zmyslu ako na úrovni spoločnosti tak aj na úrovni jednotlivca.

Spoločnosť je unavená a úroveň nedôvery voči predstaviteľom štátu je z môjho pohľadu znázorňujúca úroveň nedôvery medzi ľuďmi navzájom. Na koľko verím, že vonkajší svet je zrkadlo nášho vnútorného sveta tak je povedal by som až na poplach bijúce zistenie čo sa odohráva v našom vnútri. V srdci Európy a v mysli národa, ktorý už neraz v minulosti tvrdlo spal ale blesky hromu prebrali ho k tomu aby sa prebral.

Udalosti posledných dní naznačujú, že cesta ktorou ideme je minimálne znepokojivá a slovo znepokojivá vlastne presne vystihuje to čo chcem vyjadriť. Ne-pokoj je niečo čo potrebujeme zvedomiť, hľadať pôvod tohto pocitu v samom sebe a skúšať to krok po kroku a deň za dňom meniť.

Tento svet nás často doslova núti prejavovať silné emócie, hľadať vinníkov, ukazovať prstom…
Faktom ale ostáva, že osoba ktorá potrebuje zmeny je prvom rade tá v odraze zrkadla.

Máme na viac. Máme v sebe obrovské množstvo lásky, empatie, dobra a všetkých tých skvelých vlastností, ktoré nás robia ľuďmi, len je potrebné pozametať pavučiny, vyselektovať čo naozaj potrebujeme a zvoliť cestu mierového riešenia v každej samostatnej situácii. Mier na všetkých možných úrovniach je jediným skutočným riešením a ja verím, že toto rozhodnutie je pre nás hlboko prirodzené a autentické.

Som presvedčený o tom, že to zvládneme a som náš veľký fanúšik.

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

tomas7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 661x
Priemerná čítanosť článkov: 661x

Autor blogu

Kategórie

Archív